Advent első hete: készülődés Krisztus születésének megünneplésére

advent1

Az „adventi időszak” általában 4 héttel Karácsony előtt kezdődik és Krisztus születésének ünneplésére készít fel. Némelyik egyház és gyülekezet esetében hangsúlyosabb az adventi periódus, mint másoknál, de minden keresztyént várakozással tölt el a Krisztus születésére történő készülődésnek ez az időszaka.

Miért volt Jézus születése ilyen fontos? Az ok az, hogy Isten több mint 2000 évvel ezelőtt lehajolt a Mennyből és emberré lett: ő Jézus Krisztus. Ahogyan a Biblia mondja: „ Az Ige testté lett, közöttünk lakott…” (Jn 1,14*)

Gondolj bele: Isten emberré lett! Azért tette, mert szeret minket és ez az, amit meg kell ünnepelnünk, miközben egyre közeledik a Karácsony.

Első hét: november 30.

Olvasd el az Ésaiás 9,5-öt! Ebben az igeversben találjuk meg Karácsony üzenetét és értelmét. Ésaiás próféta öt csodálatot ébresztő névvel illeti az Urat, hogy bátorítson, felrázzon és betöltsön minket reménységgel a Karácsony várása idején.

1. Csodálatos – Amikor Ő véghez vitte sok csodáját, erről az Ige így szól: „A sokaság pedig elcsodálkozott” (Lk 11,14).

2. Tanácsos – Az emberek ezt mondták: „Ember még így soha nem beszélt, ahogyan ő” (Jn 7,46)**.

3. Erős Isten – Ő az Isten-Ember. Ő azt mondta, hogy Ő és az Atya egyek (Jn 10,30).

4. Örökkévaló Atya – Általa lett teremtve minden, az élő Ige által. Ő a teljes világmindenség tervezője és létrehozója (Jn 1,3; Zsid 11,3).

5. Békesség Fejedelme – Nem lesz tartós béke a földön, amíg el nem jön újra, hogy igazságban uralkodjon. De másképp is a Békesség Fejedelme. Ő nélküle senki nem lehet békességben az Istennel, és az Ő Istennel megbékéltető vérző keresztáldozata nélkül (Kol 1,20)

Az ésaiási ige egész jelentése elég erőt és reménységet, örömet ad, mikor válsággal, fájdalommal vagy kísértéssel állunk szemben. Hogyan mutatta meg Neked Jézus a legutóbb, hogy Ő a „Csodálatos Tanácsos…Békesség Fejedelme”?

(Eredeti: http://billygraham.org/story/preparing-to-celebrate-christs-birth/; fordítás: HaBaKa)


* A Bibliai idézetekhez az ÚFO2014 szövegét használtuk. Az eredeti cikkben többféle angol nyelvű Biblia szövegét használták, pl. NIV, KJV.
** Az eredeti ézsaiási szöveg nem indokolja a „Csodálatos Tanácsos” kettéválasztását, mivel ha négy megnevezés jön létre, akkor az ókori keleti gondolkodásban a földi tökéletesség száma jelenik meg (megj.: HZs).

Hozzászólás

Működteti a WordPress.com. , Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑