Edzés a keresztény életre

Az atlétikai tevékenységhez nagy mennyiségű edzésre van szükség, így nekünk is szorgalmasan „edzenünk” kell a keresztyén életre. Az ilyen edzéshez időre, elszántságra, energiára, folyamatos gyakorlásra és elképzelésre van szükség. Mindannyian el kell kötelezzük magunkat a keresztyén életre, de mindenekelőtt ismernünk kell azokat a szabályokat, amelyek elő lettek írva Isten igéjében (2Tim 2,5).

Hivatkozás Metafora Edzés Célunk hívőként
1Kor 9,24-27 Verseny Keményen kell edzeni azért, hogy megnyerd a díjat. Arra edzünk, hogy végig fussunk az élet versenyén. Így a szemünket a Krisztuson kell tartanunk – a cél – és nem válthatunk pályát vagy nem lassulhatunk le.
Fil 3,13.14 Verseny Minden energiádat fókuszáld a verseny megnyerésére! A keresztyén élet megéléséhez minden energiánkra szükségünk van. Elfelejthetjük a múltat és nekifeszülünk a cél elérésének, mert tudjuk, hogy Krisztus az örökkévalóságot ígéri ővele az emberi faj léte után.
1Tim 4,7-10 Gyakorlás A lelki-szellemi gyakorlás segíteni fog neked a hitben és a személyiségedben való fejlődésben. Ahogyan a testünk fejlesztése érdekében meg kell ismételnünk a gyakorlatokat, ugyanúgy kell nekünk is állandóan megismételnünk a lelki gyakorlatokat azért, hogy spirituálisan fittek legyünk: amikor ezt tesszük, jobb keresztyénekké leszünk, akik Isten akaratával egyezően élnek. Az ilyen élet másokat is vonz a Krisztushoz és hozadka lesz mind ebben, mind az elkövetkezendő életben.
2Tim 4,7.8 Harc, verseny A jó harcot harcolni és mindvégig kitartani A keresztyén élet a gonosz erők elleni harc a kísértésben és azon kívül is. Ha hűek maradunk Istenhez mindezekben a helyzetekben, ő megígéri a végét, a nyugalmat és a koronát.

Forrás: Life Application Study Bible – NIV, 1997. oldal

Fordította: Halász Zsolt

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Működteti a WordPress.com. , Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑

%d blogger ezt szereti: