A KEGYELEMRŐL (90 másodpercben)

A kegyelem az Istenben való élet egyik legfontosabb realitása. A kegyelem is azok közé a legfontosabb dolgok közé tartozik, amik a másik személlyel fennálló kapcsolatunkat alakítják. Pál szava az Ef 2,8-ban példaként áll előttünk: Hiszen kegyelemből van üdvösségetek hit által, és ez nem tőletek van: Isten ajándéka.

Ezt a mai húsvéti istentisztelet margójára írom. Összegyűlünk a gyülekezeteinkben az egész világon, mint egy egyház, hogy megünnepeljük azt, hogy az Atya kegyelmesen nekünk adta a Fiút. De napjainkban a kegyelemről szóló beszédben időnként van egy fajta zavar abban a tekintetben, hogy mi is valójában a kegyelem. Egyesek számár a kegyelem úgy hat, mintha valamiféle kedvesség lenne. Mások számára olyan a kegyelem, mint valami szánalom. A végén a doktrína meghatározásában pedig annyi minden forog kockán, hogy túl bonyolulttá válik.

Bármilyen gyors válasz – különösen 90 másodpercbe sűrítve – azt a kockázatot hordozza, hogy túlzottan leegyszerűsítetté válik. De valahol mégis el kell kezdenünk, és számomra ez az a válasz, amit akkor adnék, ha megkérne arra, hogy gyorsan foglaljam össze neki a kegyelem lényegét.

szovegzar

Forrás: https://blogs.thegospelcoalition.org/ryanreeves/2016/03/26/what-is-grace-in-90-seconds/

Fordította: Halász Zsolt

Hozzászólás

Működteti a WordPress.com. , Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑