AZ ÜDVÖSSÉGGEL KAPCSOLATOS ÚJSZÖVETSÉGI IGEVERSEK

three-steps-to-salvation

Jelen írásunkban néhány az Isten által kínált üdvösséggel kapcsolatos, az Újszövetségben megtalálható igeverset szeretnénk közreadni. Az összeállítás célja, hogy a keresztények ezeket megtanulják és a körülöttük élőknek való bizonyságtételeik során tudatosan alkalmazzák ezeket. Egy-egy állítást írunk, melyet az annak alapjául szolgáló újszövetségi idézet követ.

Minden ember bűnös – mivel mindenki vétkezett, és nélkülözi Isten dicsőségét (Róm 3,23)

A Biblia Isten szeretetéről és üdvösségéről szóló szava – Ezek pedig azért írattak meg, hogy higgyétek: Jézus a Krisztus, az Isten Fia, és e hitben életetek legyen az ő nevében. (Jn 20,31)

Krisztus a bűnösök megmentéséért, megváltásáért halt meg – Isten azonban a maga szeretetét mutatta meg irántunk, mert Krisztus már akkor meghalt értünk, amikor még bűnösök voltunk. (Róm 5,8)

Mindenki, aki hisz, annak örök élete lesz – …aki hisz őbenne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen (Jn 3,16)

Hit által van a megváltásunk – Hiszen kegyelemből van üdvösségetek hit által, és ez nem tőletek van: Isten ajándéka; nem cselekedetekért, hogy senki se dicsekedjék. (Ef 2,8-9)

A hitetleneket a büntetés és  a pokol várja – …tűz lángjában, bosszút áll azokon, akik nem ismerik Istent, és nem engedelmeskednek a mi Urunk Jézus Krisztus evangéliumának. Ezek majd örök pusztulással bűnhődnek az Úrtól és az ő dicső hatalmától (2Thessz 1,8-9)

Isten számára semmi sem lehetetlen – mert Istennek semmi sem lehetetlen (Lk 1,37)

A mennyben örülnek a bűnösnek, aki megtér – Mondom nektek, így fognak örülni az Isten angyalai egyetlen megtérő bűnösnek. (Lk 15,10)

Ha bízunk Istenben, ő megőriz bennünket a bűntől – Annak pedig, aki megőrizhet titeket a botlástól, és dicsősége elé állíthat feddhetetlenségben, ujjongó örömmel (Júd 24)

Isten szereti a bűnösöket és meg akarja menteni őket az ítélettől – Mert úgy szerette Isten a világot, hogy egyszülött Fiát adta, hogy aki hisz őbenne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen. (Jn 3,16)

Isten kegyelmet gyakorol a hitetleneken – Mert Isten mindenkit egybezárt az engedetlenségbe, hogy mindenkin megkönyörüljön. (Róm 11,32)

Jézus az egyetlen név, amely által megváltathatunk – és nincsen üdvösség senki másban, mert nem is adatott az embereknek az ég alatt más név, amely által üdvözülhetnénk (ApCsel 4,12)

Azzal mutatjuk meg Istennek, hogy szeretjük őt, hogy engedelmeskedünk a parancsolatainak – Mert az az Isten iránti szeretet, hogy parancsolatait megtartjuk, az ő parancsolatai pedig nem nehezek. (1Ján 5,3)

Isten türelmes a hitetlenekkel – Nem késlekedik az Úr az ígérettel, amint egyesek gondolják, hanem türelmes hozzátok, mert nem azt akarja, hogy némelyek elvesszenek, hanem azt, hogy mindenki megtérjen. (2Pét 3,9)

Azok, akik nem hisznek, hamar dönteniük kell Jézus követése mellett – …Íme, most van a kegyelem ideje! Íme, most van az üdvösség napja! (2Kor 6,2)

A keresztényeknek van okuk az örömre – mivel gyermekségedtől ismered a szent írásokat, amelyek bölccsé tehetnek téged az üdvösségre a Krisztus Jézusba vetett hit által (2Tim 3,15)

Hálát kell adnunk Istennek az üdvösség csodálatos ajándékáért – Hála legyen Istennek kimondhatatlan ajándékáért! (2Kor 9,15)

A Szent Lélek segít nekünk Isten szavának megértésében – Mi pedig nem a világ lelkét kaptuk, hanem az Istenből való Lelket, hogy megismerjük mindazt, amit Isten ajándékozott nekünk. (1Kor 2,12)

Jézus értünk győzedelmeskedett a halál felett – Amikor pedig ez a romlandó romolhatatlanságba öltözik, és ez a halandó halhatatlanságba öltözik, akkor teljesül be, ami meg van írva: „Teljes a diadal a halál fölött! (1Kor 15,54)

Aki Jézusra hivatkozik Isten előtt, az meg lesz váltva – Amikor pedig ez a romlandó romolhatatlanságba öltözik, és ez a halandó halhatatlanságba öltözik, akkor teljesül be, ami meg van írva: „Teljes a diadal a halál fölött! (ApCsel 2,21)

Isten annyira szeret téged, hogy gyermekének nevez – Lássátok meg, milyen nagy szeretetet tanúsított irántunk az Atya: Isten gyermekeinek neveznek minket, és azok is vagyunk. Azért nem ismer minket a világ, mert nem ismerte meg őt. (1Ján 3,1)

Összeállította: Halász Zsolt

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Működteti a WordPress.com. , Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑

%d blogger ezt szereti: