1THESSZ 3,9-10

wissbiblia3

τίνα γὰρ εὐχαριστίαν δυνάμεθα τῷ ⸀θεῷ ἀνταποδοῦναι περὶ ὑμῶν ἐπὶ πάσῃ τῇ χαρᾷ ᾗ χαίρομεν διʼ ὑμᾶς ἔμπροσθεν τοῦ ⸁θεοῦ ἡμῶν, νυκτὸς καὶ ἡμέρας ὑπερεκπερισσοῦ δεόμενοι εἰς τὸ ἰδεῖν ὑμῶν τὸ πρόσωπον καὶ καταρτίσαι τὰ ὑστερήματα τῆς πίστεως ὑμῶν;

Hogyan is adhatnánk eléggé hálát Istennek értetek mindazért az örömért, amellyel megörvendeztettek minket a mi Istenünk előtt, amikor éjjel és nappal buzgón könyörgünk azért, hogy láthassunk benneteket, és kipótolhassuk hitetek hiányosságait?

Ez a két bibliai vers nem szétválasztható, mert görögül is egy mondatot alkotnak, de egyetlen gondolatot is.

Nagy örömet okoz egy kereszténynek, ha valaki hitre jut Krisztusban, és hogy abban a hitben fejlődik is. Pál számtalanszor átélte ezt az örömöt. Istennek köszönte meg azokat, akik megismerték Krisztust, és hogy erősödött a hitük. De imádkozott lelki növekedésük folytatódásáért is. Ha az új hívők örömet okoznak neked, adj hálát értük és támogasd őket abban, ahogy folytatódik a növekedésük a hitben. Ennek másik oldalaként, volt-e lelki hasznod  mások szolgálatából? Ösztönzött-e téged valakinek a lelki vezetése és hűsége a Krisztusban való növekedése? Gondold át, hogy miként vihetsz te is másoknak bátorító és figyelmes ajándékot. Tudasd a számodra fontos személlyel, hogy te az ő példáját követted a Krisztushoz való hűség terén.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Működteti a WordPress.com. , Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑

%d blogger ezt szereti: