Péld 11,4: Nem használ a vagyon a harag napján, az igazság azonban megment a haláltól.

VAGYON vagyis az olyan gazdagság, amit kétes erkölcsiséggel szerzett a tulajdonosa (ld.: 3,9; 8,18; 10,22). Ennek a versnek a dupluma a 10,2-ben   a gazdagságot a bűnnel szerzett kincscsel azonosítja. Az NIV-ben ill-gotten, vagyis ebül szerzettnek aposztrofálja, ami a becstelen szerzésvágyból való gazdagodást jelenti.

A HARAG NAPJÁN =בְּי֣וֹם עֶבְרָ֑ה vagyis az ítélet napján, pl.:

Ézs 10,3: De mit csináltok majd az ítélet napján, amikor megjön a távolból a pusztulás? Kihez futtok majd segítségért, hol hagyjátok kincseiteket?

Zof 1,18: Sem ezüstjük, sem aranyuk nem mentheti meg őket az Úr haragjának napján, amikor felindulásának tüzében elpusztítja az egész földet. Bizony, egyszer csak véget vet a föld összes lakójának!

AZ IGAZSÁG … MEGMENT A HALÁLTÓL = וּ֝צְדָקָ֗ה תַּצִּ֥יל מִמָּֽוֶת vagyis az Úr előtti igaz állapot.

Az ítélet napja a halálunk napját, vagy azt az időt jelenti, amikor Isten minden emberrel “rendezni fogja a számlát” Az ítélet napján minden egyes ember egyedül fog állni és számot fog adni minden egyes tettéről. Ekkor semmilyen gazdagság és vagyon nem fogja tudni “megvenni” az Istennel való megbékélést. Csak az Isten-szeretet és az neki való engedelmesség fog számítani.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Működteti a WordPress.com. , Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑

%d blogger ezt szereti: